Friday, September 18, 2009

Ramadhan 2009 review

Cita-cita untuk aku melaksanakan sesuatu dalam bulan Ramadhan.

1. Pergi terawikh lebih banyak dari tahun lepas – Alhamdulillah..
2. Menderma pada masjid setiap kali menunaikan terawikh, walaupun se sen – Alhamdulillah..
3. Pakai baju kurung hari-hari – Kecuali satu hari yang malas nak gosok baju kurung
4. Turun kan berat badan walaupun satu kg – Literally 1 kg
5. Try to make a point untuk berbuka puasa dengan all set of friends sepanjang Ramadhan – tak kesampaian
6. Kurangkan menyebut ‘Ba Alif Ba Ya’ kepada pemandu-pemandu yang tidak sopan di jalan raya – Kecundang
7. Berbuka puasa di rumah lebih kerap – Alhamdulillah..
8. Menunaikan 5 waktu solat penuh setiap hari – Ada jugak off
9. Involve in at least one charity work - Alhamdulillah
10. Balik kerja awal – ALHAMDULILLAH..

Alhamdulliah.. banyak yang aku hajat, telah tercapai dalam bulan ramadhan ini.

Jangan la pulak hanya di lakukan pada bulan puasa.. contohnya balik rumah awal from work. Perlu dilakukan setiap hari. Hehe..

Few pix of Ramadhan dinner


With Ali's friends from school. "The Apartment", The Curve.
Food was ok. But limited. Suggest to eat first before solat. Because by the time you come back from solat, you can only see desserts.




With my dear friends. "Seoul Garden", PJ. Food was fantastic. Tapi tempat dia ramai sangat orang. Lanta melekit-lekit. Hati-hati..nanti jatuh. Suggest to try in the one at One Utama. You will not regret.



Just the two of us. "Tony Romas", Sunway Pyramid. OUHHHH THE Bomb! Food was damn good. Service is superb. I made a reservation on the day itself some time at 4pm to come in at 6.45pm. Pre-ordered our food (Chilli's definitely won't allow this). We got our food at 7.10 pm. Was not dissapointing at all.





First raya at my house with my family members. All my aunties and uncles had dinner with us. Of course la it was all good. hehe..



With my highskool sweeties. "San Fransisco Steakhouse", Mid Valley. The buffet spread was good. Price Rm 58 is all worth it. You got a taste of Japanese, Malay and western. Suggest to book a week in advance because it will be full everyday.




Going back to kampung in about 1 hour and 45 minutes from now. And I have not packed a thing.
Selamat Hari Raya Aidilfitri. Maaf Zahir dan Batin.

2 comments:

angelX said...

Izrin, I cuma kurang 0.5 kilos sempena ramadhan. kecewa!

Izrin said...

hehe.. :p kalau i u, i bersyukur i tak lose anymore kgs.. :) u sulah cantik... hehe..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...