Wednesday, March 17, 2010

Salah pinggan

Kerana aku gemuk,
aku cuba makan sikit.

Apa aku makan,
Aku ambik separuh.

Bila ambik separuh,
Dalam pinggan nampak 'ciput'.

Tapi sejak staff baru aku ni hadir dalam hidup aku,
Aku rasa sungguh gelisah.

Badannya sangat kecik,
Boleh kata separuh badan aku.

Tapi, dia makan bukan separuh portion aku,
Malah, dua kali ganda.



Mana aku tak gelisah?
Pinggan tu macam salah tuan.

Aku sangat teringin makan banyak tanpa naik badan
Seperti budak ini.

Jeles seh.

8 comments:

Nurul 'Ain Mohd Amin said...

hahahahaha...I envy her too!!!she is like my sister!!so macam mane I nak kurus?you tell me?

Haza said...

I nampak sama size je you and staff baru.

Izrin said...

ain: i tak tau macam mana la u.. stress bila pk pasal ni.. diet kejap, lps tu..dah boring diet, mkn blk..hehe..

kak haza: itu namanya 'angle'. :p

ian yusof said...

Pics can be very misleading. Tuh tak letak lauk lagi. takut yang nasi skit tuh yang penuh lauk pauk yang bergoreng nanti. hehhehe.

Izrin said...

hahaha..mungkin juaaa... :p

fArhAnA said...

orang bdn kecik metabolisme tinggi.sbb tu byk mkn tp still kurus coz ape yg dmakan tu cpt digest.

tahap metabolisme tak leh diubah tak silap tapi will a lot of exercises, blh burn byk calories. fact kot.. ;)

nice blog anyway!

Izrin said...

thank u farhana..

but i think org badan kecik tak semestinya metabolism tinggi, some mmg dont eat much. but in this case, budak ni mmg metabolisme tggi.. :) OK, i akan exercise.. hehe ;)

Haza said...

Izrin, whatever our size, regular exercise always pays off in the long run. Esp when we're in our 40s and 50s and 60s.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...